İlk Kez E-Bisiklet Kullanacaklara Öneriler

30-03-2022 15:43
İlk Kez E-Bisiklet Kullanacaklara Öneriler
Elektrikli bisiklete binmek kesinlikle dinamik bir duygudur ve heyecan vericidir. Bununla birlikte, ilk kez binenler için endişe verici veya korkutucu da olabiliyor. Elektrikli bisiklete binmek, pedal destekli doğası ve tabii ki elektrik motoru sayesinde normal bir bisikletten biraz farklı bir deneyim sağlayabilir. Sonuç olarak, elektrikli bisiklete nasıl binilir diye merak etmiş olabilirsiniz.

Bisikletinize Alışın

E-bisikletler tipik olarak normal bisikletlerden daha ağırdır ve farklı şekilde kullanılır. Daha yola çıkmadan e-bisikletinizi tanımanızı öneririz. Kendinize yetecek kadar yeriniz olan bir yerden başlayın ve önce şunları deneyin:

• Güç kapalıyken sürüş
• Birinci seviye pedal desteği ayarıyla başlamak
• Dururken ve çalıştırırken e-bisikletin nasıl tepki verdiğini test etmek
• Farklı seviyelerde pedal desteği + gaz ile dönme, dengeleme + engelleri aşmak
• Daha yüksek ve daha düşük viteslere nasıl geçileceğini anladığınızdan emin olmak
• Pratik yapın + gaz kelebeğinin gücüne alışın

Sürmeden Önce E-Bisiklete Özgü Unsurların Farkında Olun

E-bisikletinizin tekerleklerini döndürmek için elektrik gücünün mevcut olması için önce elektrik sistemini açmanız gerekir. Pil üzerindeki ışık sinyali, pilin ve güç sisteminin etkinleştirildiğini gösterecektir. Bu aynı zamanda gidonunuzdaki kontrol ekranını da açacaktır.
Başladığınızda, birinci seviye pedal desteğiyle başlayabilir ve hızla yolunuza çıkmak için gazı kullanabilirsiniz. Aksi takdirde, daha yavaş başlamak için, birinci seviye pedal desteğindeyken (genellikle ECO modu olarak adlandırılır) pedal çevirmeye başlayabilirsiniz ve e-bisikletin motor gücüyle pedal çevirmenize yardımcı olduğunu hissedeceksiniz.

E-bisiklete özgü bir diğer unsur da her zaman her iki tekerleğin çekişini korumaktır. Dağ e-bisikleti bu açıdan farklı olacaktır, ancak diğer tüm e-bisiklet türleri için, sürüş sırasında her iki tekerleği de yerde tutmak mantıklıdır. Bu, bir e-bisiklet sürerken ağırlık ve elektrik gücünün dağılımı ile ilgilidir. Bir tekerlek elektrik motorundan güç alır ve ikinci tekerlek bisikleti yolunda dengeler. Tekerleklerden biri havadaysa bu denge sağlanamaz.


E-Bisiklet Kullanacaklara Öneriler

Sürüş Sırasında E-Bisiklete Özgü Unsurların Farkında Olun

Elektrikli yardımı kullanırken, daima oturma pozisyonunda kalın. Motor, dönüş gücünü sizden gelen sabit pedal çevirme çabasına göre ayarlar. Ayağa kalkarsanız, pedal çevirmeniz daha düzensiz hale gelir ve motorun kafasını karıştırır ve devrini ve yavaşlamasını sağlar, bu da bir motoru çalıştırmak için en iyi mod değildir.
Normal bir bisiklete kıyasla bir e-bisiklette genellikle daha yüksek hızda olacaksınız. İleriyi iyice tarayın ve araba yollarına ve yan yollara giren ve çıkan arabalara dikkat edin.
Pedal yardımı genellikle pedalların ikinci dönüşünde devreye girer. Yüksek vitese takarsanız, güçte bir dalgalanma yaşayacaksınız ve hızlı bir şekilde kalkacaksınız, bu nedenle hangi viteste olduğunuzun farkında olun. Bir kavşakta kalkış yaparken veya yokuş yukarı çıkarken, düşük viteste kalın veya daha kolay gitmek için gazı kullanın.

Düzgün Dönüş Yapmak

Bir e-bisiklette dönüş yapmak, geleneksel bir bisiklette dönüş yapmaya oldukça benzer. Ayrıca, yine bazı özellikler var. Bir e-bisiklet, geleneksel bir bisiklete kıyasla genellikle daha düşük bir ağırlık merkezine sahiptir. Bunun nedeni, motorun (ve genellikle pilin) yere daha yakın yerleştirilmiş olmasıdır. Düşük hızda basit dönüşler sorun değil. Daha yüksek bir hızda dönüş yaparken, dönüşe girerken pedal çevirmeyi bıraktığınızdan, yarı ayağa kalktığınızdan ve dönüşe hafifçe eğildiğinizden emin olun, e-bisikletinizin eğriyi takip etmesine izin verin. Dönüşten çıktıktan sonra tekrar oturabilir ve pedal çevirmeye başlayabilir veya gazınızı kullanarak hızlanabilirsiniz.

Sürüşten Sonra Evinize Döndüğünüzde

Eve geldiğinizde, bir sonraki seyahatiniz için pilinizi şarj etmek isteyebilirsiniz. Pilin ömrünün uzatılmasına yardımcı olmak için pil %70+ deşarjdayken şarj etmek en uygunudur. E-bisiklet çalışmadığı sürece pil her zaman "kapalı" konumda kalmalıdır ve yalnızca kapalı kutuda gelen orijinal şarj cihazı kullanın.

Ayrıca, maceranızda herhangi bir baskı kaybetmediğinizden emin olmak için lastik basıncını kontrol edin. Bu, bir sonraki maceranıza daha iyi hazırlanmak için izlemeniz gereken başka bir iyi ve kolay uygulamadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.